Äggmök och Vitlök

Så kan lukt upplevelsen av min lilla öresa sammanfattas!

Jag och två vänner låt oss kalla dem Sara och Lisa begav oss till landet fyllt av vulkaner och vikingar för att besöka vår vän som vi kan kalla för Karolina som begett sig till landet utan ekonomi och myter om isbjörnar för att arbeta.

Klockan 7 på måndag morgon träffades den förväntansfulla trion på vägen för att ta sig till tåget mot äventyret. Och inte långt därefter befann de sig på flyget som tog dem till den mystiska ön skapad ur naturkatastrofer.

Väl framme togs de emot av den unga dam som vi kallar för Karolina. Efter en lång resa kan det sägas att trion blev något förvånad över vad de möttes av... Det kan sägas att under bussresan till vännen med jobbet så jämfördes intrycken med DDR.

Men inget kunde stoppa deras förväntan, en förvåning inställde sig dock hos gruppen!

Från huvudstaden på ön begav de sedan ungefär 45 minuter till den stad/by/samhälle där flickan vi kallar för Karolina bor och jobbar.

Det är här vårt äventyr börjar!

Första dagen på den ångande ön blev det en så kallad halv åtta hos mig middag, mat införskaffades och förbereddes och förtärdes tillsammans med skratta och god stämmning. Efter middagen meddtogs den kvarvarande ölen till en varmvattenpool där trevligheterna fortsatte, när värmen i vattnet eller kylan i luften tagit ut sin rätt begav sig kvartetten innåt för att testa sina kunskaper om vårt älskade hemland, vem som vann är och förblir ovesentligt när det viktiga var gemenskapen (kanske inte hade varit samma sak om jag hade placerat sig bättre...).

Sömnen kom fort en dag som denna, mycket intryck på en och samma dag tar ut sin rätt! För de på resandefot allt det nya och för den bofasta den sociala bomb som exploderat i hennes lugn!

Dag 2
Väckar klockan ringer kvartetten ska träffa en man som vi kallar för Solmundur. Solmundur ska ta med kvartetten på en ridtur med den speciella hästras som ön förknippas med.
De två flickorna som vi kallar för Sara och Lisa hade viss erfarenhet av hästar medan jag och den bofasta som vi också har kallat för Karolina hade begränsad erfarenhet av dessa fyrfotade vänner.

Fortfarande visste inte trion som kommit på besök vad de skulle förvänta sig av ön, efter att de skådat vad de enbart kunde jämföra med DDR så hade mörkret fallit över ön och vid denna tid på morgonen hade solensljus fortfarande inte nått ön.

Men vilket uppvaknade när de satte sig på dessa små krabater kom solen upp i öster och ön visade sig från sin rätta sida!!! Vilka inte kan beskrivas utan måste upplevas! Vackert var det i alla fall!

Efter en tre timmar lång strapats med hästarna var både hästar och ryttare trötta, men ingen rast och ingen ro, i alla fall inte för vår kvartett.

Lunch förtärdes och ett snabbt dopp i den varma poolen togs och sedan begav de sig till huvudstaden, shopping, middag, fika och nyckelsökande stod på schemat!

Låt oss ta det i tur och ordning!
1 Shopping - lite konstiga affärer, som ansågs för coola för mig och damen som vi kallar för Sara men även coola t-shirtar kollades på.
2 Middag förtärdes på en mysig liten resturang, bestående av den gemensamma nämnaren pasta!
3 Fika - den bosatta tog trion till ett litet fik som inretts genom att hitta massa konstigt och bara satt upp detta, mycket mystiskt och... fräckt!
4 Nyckelsökande

Väl inne på fiket inser den bosatte som även är den person som har ansvar för bilnycklarna (för att det är hennes bil) att de inte finns i hennes väska!! Vart kan nycklarna vara? Med bestämda steg beger sig kvartetten mot bilen för att försöka komma på vart nycklarna kan vara!
Väl framme ser de vad de helst inte vill inse! Nycklarna ligger på sätet i bilen och bilen är låst! Hur ska vår kvartett ta sig ur denna knipa??

Efter många om och men visar det sig att chefen faktiskt är i huvudstaden och ska bege sig mot den lilla byn/staden/samhället om en halvtimme. Under hela denna tiden har gruppen blivit upplysta om att detta kommer de skratta åt om några år, något som hela gruppen höll med om, med undantag för den bosatta.
För att fördriva tiden hängede kvartetten vid kyrkan och sedan när det blev för kyligt på ett backpackerhäng.
Där ifrån senare den glada chefen kom för att rädda dem!

Dag 3
Delar av vårat gäng beger sig till huvudstaden igen för att hämta den övergivna bilen, medan den andra delen förbereder frukost (sover).

När kvartetten sedan är samlad bär de iväg upp i begen för att inspektera varma källor och bada i en trevlig liten bäck som dessa källor värmt upp! Hur ska denna utfärd kunna beskrivas? Underbart väder, underbara vidder och underbara vänner! Kvartetten njöt av tillvaron, skumtomtar, varmt vatten, lussebullar, varm chocklad, vacker natur, lugnheten, och varandra!

Två eller tre saker stannar kanske uppe på berget, men här kommer de att berättas eftersom läsaren inte kan uttyda identitet eller plats för det inträffade, det visade sig att personen som vi kallar för Sara behöver hjälp att ta av sig regnbyxorna, som tur var visade det sig att flickan som vi kallar för Karolina är en hejare på detta. Att de vi valt att kalla för Sara och Lisa kom att vandra ner för berget med blöta skor, varför duon valde detta förundrar de övriga tu fortfarande! Och sist men inte minst är kvartetten skylldiga för att ha lurat en stackars hund att denne var god nog att följa med dem, men efter en vild bilfärd skakades den efterhängsna hunden av!

En utpumpad kvartett kom sedan hem till boendet där mat och godis färtärdes i mängder, tidig sänggång för uppstigning klockan 3.00 för att hinna med flyget som tog trion hem och återgav den bosatta sin ro!

Helt lovely helt enkelt!

Så varför heter nu inlägget för äggmök och vitlök kanske du som läsare frågar dig?
Självfallet ska jag inte lämna dig ovetande kring detta!
Hela ön luktar lite som äggmök på grund av den vilda aktivitet som pågår under ön, vissa skulla kalla det svaveldoft, men inte jag.
Vitlök kommer från den första middagen som förtärdes där jag fick i mig en överkonsumtion av vitlök vilket fick följden av att denne hela vistelsen kände doften av vitlök, särskillt vid vissa tillfällen på toaletten!

Må och lev
(Juno soundtrack)

Kommentarer
Postat av: Karolina

älskar att ni är en "social bomb" :) Fantastiskt roligt skrivet, alldeles lovely!

2010-11-26 @ 17:14:49
URL: http://www.witheyesblinking.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0