Dore ban

Egentligen vet jag inte vad det är jag har skrivit här och vad jag inte har skrivit!
Igår var i alla fall jag i en dore ban för första gången vilket är riktigt skoj!
Dore ban vet inte om det stavas så här betyder sjung rum typ och är ett rum du hyr med dina kompisar för att sjunga kareoke i!!

Skit skoj i alla fall, har lite ont i halsen idag dock!
Idag har hittills varit rätt lugn och träffat lite vänner Chejin, Aki och XianLiang för lunch och så har jag fixat med lite papper och kollat hur mitt schema kommer att se ut :) Ledig fredagar :) Najs!!!

Nu hoppas jag att mamma ska logga in på skype snart för jag måste dra om en timme typ!

Må och Lev

Lite uppdatering bara :)

Så snart har jag varit här en vecka, crazy!

Egentligen har jag en massa att skriva men kan inte riktigt välja vad..

De senaste dagarna har varit rätt intensiva med citytour shopping utgång och massa fixande kring skola, bankkort, id-kort, alien regestration card och account på skolan välja kurser fixa mobil jaa helt enkelt en massa! Så igår kom jag hem kring halv 11 på kvällen från lite shopping, tanken var kareoke och utgång, men jag valde sängen istället, och eftersom det var första natten med kudde och täcke har jag inte frusit och sovit som en stock! YEY!!

Koreanerna verkar vara ett mycket trevligt folk, de sätter mycket fokus på utbildning och ålder. Köpte ett par skor och expediten som hjälpte med tog på mig skorna, kändes lite konstigt när hon knöt dem åt mig till och med!! Enda nackdelen med en del av dem är att de kan väldigt lite engelska och en del kan engelska men är rädd för att använda den, men det koreaner jag träffat som kan engelska är super trevliga i alla fulla fall ;)

Ooo det var skit gott jag smakade ett risvin, som jag inte kommer ihåg namnet på, men det var ett jättegott vin, vi drack det med sprite eller ett lokalt märke som hette cider, men det var visst som sprite:)

Massa grejer man ska hålla på med när man dricker i Korea, som det är överallt, men bland annat häller man inte upp sitt eget dricka utan när mitt är slut så ska någon upptäcka detta och fylla på mitt glas, egentligen den som är äldst och när detta sker ska man även hålla sin skål på ett visst vis men allt inom sinom tid!

Idag regnar det så jag har tänkt att gå och äta lunch med en vän och sedan blir det nog handla lite mat kolla om kontokortet funkar igen och sedan hem och se film och kanske lite skid-VM men man vet aldrig vad som händer :)

Må och Lev

Riktig mat!!

Idag var första dagen på introduktionen på skolan!
Måste börja med att säga att jag är grymme imponerad av min orienteringsförmåga just nu! Hittade utan problem till stället vi skulle mötas på! När vi sedan skulle hem hade jag mer koll på stället än min buddy!! Grejt!

Så idag har bara varit massa info om hur bra skolan är vad vi måste göra för att kunna gå här och blablabla.. men det var mycket trevligt att träffa massa folk och inte bara sitta och uggla här :)
Har i alla fall en buddy som ska hjälpa mig med det mest tror jag.. hon är i alla fall en av dem som är bäst på engelska i alla fall i vår grupp så det känns jäkligt skönt!

Så till lunch idag blev det för första gången i korea koreansk mat!! Och även första gången som jag ätit två ordentliga måltider! Det är grejt!! Maten i kaffeterian var inte den godaste, smakade typ inte så mycket.. men gode gott var det i alla fall!

Till middag gick vi till något som jag inte kommer ihåg namnet på, men det kändes som en snabbmatsresaurang bara det att det var koreansk mat som serverades så det var gött!! Provade nå dumplings i nån soppa, nått som var friterat som var riktigt gott och så var det nått som jag inte vet vad det var i, men tror att det mest bara var grönsaker ris och typ svamp!

Det som jag märkte är att maten antingen är stark eller så är den lite sötaktig! Man delar maten så det är bara att beställa så beställer någon annan något annat och så provar man allt, superpraktiskt när man inte kan välja :)

En kul grej var att jag träffade en kille som hette något (surprise :P) men jag kommer bara ihåg hans efternamn som var steele så jag tänkte på dom här atcion figurerna, för han såg lite ut som en sådan, inga ben men jobbat massa med överkroppen :D

Tack för idag nu blir det sängen!!

Må och Lev

Stå på knä

Så jag kom fram igår!

Möttes upp av några från skolan och fick skjuss till en korsning där några andra möter upp mig och när vi börjat köra säger, kom ihåg den här korsningen... jaha tänkte jag... varför..

Men jag hittade i alla fall tillbaka till denna korsning, och det visade sig att när man går upp för backen där så kommer man till min skola :) Mycket praktiskt att komma ihåg ey?

Jag kommer inte ihåg vad jag skrev igår, men mcdonalds ligger bara precis där min väg slutar och det kändes skönt att få äta något som man vet vad det är när man precis kommit fram så där! Försökte även att handla lite mat igår, men hittade inget direkt så det blev yogurt och kex, som blev frukost och kvällsmål igår!

Idag tänkte jag försöka att shoppa lite mer tänkte hitta lite trasor eftersom det är lite små dammigt i rummet så tänkte jag dammar av innan jag packar in grejerna (det tycker i alla fall jag var en mycket vuxen tanke av mig).

Så klockan är i alla fall halv tre här, jag vaknade 12 och jag har inte gjort mig helt klar ännu... dra ut på det lite.. Men det jag kan säga är att min spegel är så låg att om jag står vid handfatet så måste jag böja mig ner för att se mitt ansikte, och eftersom toaletten är lika liten som den som Saras lägenhet i Halmstad betyder det att allt blir blött när man duschar så jag står utanför toaletten och försöker sminka mig lite, vilket betyder för att jag ska kunna se mig själv så måste jag stå på knä!

Må och Lev

Bortkommen

Nu är jag i alla fall framme och sitter i mitt lilla rum!
Känner mig lite smått bort kommen men det kommer mer och mer! Engelska är inte deras bästa egenskaper så mest tittar man bara på folk och ler när man ska handla...

Ska även betala hyran... går dock sådär eftersom jag tänkte betala hela hyran på 1710 000 men tydligen kan man bara ta ut 300 000 åt gången och jag har bara hittat en autommat som jag förstår mig på och den pratar och är inne på en 7 11 butik och det känns lite dumt att ta ut allt de har när de tittar på och apparaten inte vill hålla käften!

Tänkte gå dit och ta ut två omgångar typ nu och sedan gå och lägga mig tror jag... fast jag blev lite piggar har powernappat lite!

Hittade McDonalds det första jag gjorde :) Phew känner inte att jag hade orkat att försöka gissa mig fram till vad jag äter, men hittade nyss en resturang som verkade ha engelska meny så den kanske man får ta och prova någon gång...

Har fått mitt rum! Det är rätt likt bilderna, men jag har en kokplatta, däremot var det inte så välstädat och jag hör hur folket i rummen intill städar, så det är kanske något man gör när man flyttar in här.. Men jag orkar inte ta tag i upp packandet idag så tänkte göra det imorgon, eftersom jag har en heldag med tid att slå ihjäl då också innan det börjar några aktiviteter...

Känner inte att jag är så kreativ med skrivandet så det blir mest bara upprabblat, men detta är mest bara ett jag lever inlägg till mamma så det är OK!'

Känner mig i alla fall mindre bortkommen än efter att jag blev avlämnad.. hyresvärdens engelska är inte den bästa och han ledde mig till fel rum, jag försökte säga det till han men han bara log, det gjorde jag med!

Må och Lev mina vänner!

Sov gott!

Så det här blir sista natten i Sverige på ett tag!
Och som alla som någonsin har rest med mig vet så kan inte jag sova om jag inte vet att vi kommer upp dagen där på.. så eftersom jag imorgon ska gå upp klockan 6 senast så kommer jag antagligen kolla på klockan en gång i timmen..

Sa ju att jag skulle berätta lite om mitt boende.. verkar som det är 15 minuter från någon tunnelbanestaion som heter korea university så det låter ju bra, har även egen toa och dusch tydligen också eget kök står det men på bilderna verkar det som att köket består av kyl och micro.. spännande :) Verkar även ha tvättmaskin i rummet så det är najs!


Det är de bilder som jag har fått :)

Joo ska avsluta med vad min mamma berättade för mig när hon vetat att jag skulle till korea ett tag.. detta var när nordkorea var lite irriterade över att sydkorea varr buddybuddies med USA... detta berättar hon i alla fall:
- jag läste att Korea är en rätt säker stad att gå runt i på natten och det är typ säkert att gå full själv genom staden...det känns som att det kompenserar att de är hotade med ett kärnvapenkrig.

Tyckte jag var lite komiskt!

jaja nu ska jag försöka att sova

Må och Lev



31 och en halvtimme

Det är alltså 31 och en halvtimme tills första planet mot Korea lyfter...

Så det har gått största delen av de 7 dagarna har gått och jag har ägnat mycket tid åt att träffa nära och kära!

Igår var jag till exempel förbi min moster dit även min mamma följde med! Vet inte hur många av er som läser som känner min mamma eller för den delen min moster. Det man kan säga om dem för att denna historia ska få ett sammanhang är, ett att ingen av dem är stor konsumerare av alkohol tillhör nog den delen av befolkningen som drar ner sveriges medelkonsumering det andra är att dessa kvinnor när de inte är tillsammans är två förståndinga kvinnor, men när de är tillsammans blir de lite små knasiga! Vilket jag och min kusin har fått uppleva många gånger! Bland annat en gång när vi spelade pratmakarna och de inte kunde förklara eller förstå att ordet var sol.

I alla fall igår besökte jag min moster! De var förra hösten till Turkiet tillsammans där de båda köpte var sin flaska tequilla rose (För det var ju så gott!). Denna tar min moster fram och frågar om någon vill smaka.. jag säger till min mor att jag kan köra så de blir de två som dricker en skvätt av denna! Vilket de tycker är extremt roligt, att dricka på en blå torsdag!
Häjn var gott säger moster och dricker upp en klunk! Hjän var gott säger hon igen och dricker upp det som var kvar!

Samtidigt som mor min dricker sitt... Sedan lägger moster fram tanken att egentligen är det dumt att bara dricka så här litegrann för det känner hon ju inte av och helt plötsligt frågar någon om hon ska upp till OK eller något och då kanske hon glömmer att hon har druckit och tar bilen... så därför vore det ju bättre om hon vore ordentligt full, för då skulle hon ju känna att hon inte kunde köra och den risken skulle försvinna!

Detta är en av deras knasigheter som kommer när de är tillsammans.. kände att jag var tvuingen att dela med mig!

Men tillbaka till resan!
Jag fick idag mail av min buddy som jag har i Korea hon/han heter Chejin Kim jag och mina vänner från pite googlade och kollade facebook och är rätt hundra på att det är en tjej :) Hon ska ha en till utbytesstudent att ta hand om och han/hon heter Xiang Lian självklart kollade vi upp denna med och vi misstänker att även detta är en tjej så det ska bli spännade att se hur det är i verkligheten... är det någon som känner för att sätta en slant emot detta så är jag beredd att starta en bettingpool här :)

Hade en till historia att berätta om min mamma och Korea, men det blev ett ganska långt inlägg så spar lite på den! Kan också säga att jag har fått mail om mitt boende men spar på den med så att jag har något att fylla inläggen med!

Må och Lev

6 dar...

Skulle bara meddela att det idag har blivit sex dar tills resan ;)

27 minus i pite så kallt att man inte riktigt känner för något, jag och mamma kände inte ens för att shoppa!!!
Imorgon är det tidig uppstigning för att bege sig till umeå! Tror inte jag har varit där sedan umecupen med fotbollen någon gång i högstadiet så det är la dax!

Det lovar lika kallt imorgon så det är bara hålla tummarna att bussen går!

Må och Lev

7 days to go

Nu är det alltså sju dagar tills det bär av!


Klockan åtta går flyget från kallax sedan är jag framme kl 9 den 21a så egentligen är det åtta dar kvar, men resan börjar om sju :)

För er som inte vet så kommer jag att åka till korea för att plugga, vanlig reaktion hos de flesta:
Gu vad spännande, vad kul du kommer ha...men varför valde du korea??

Jaa det är ju en mycket bra fråga och hade jag ett bra svar så skulle ni få det, men ibland tycker jag.. måste man alltid veta, det kändes bra helt enkelt! Spännande land spännande historia, verkar vara cool natur, inte ett land man besöker i första taget :)

Sedan är det så att jag har en kompis som bor i Seoul, hon heter Bomi (Kim Bomi till och med, det kanske ni kunde gissa ;) och jag pluggade spanska med henne när jag var i Sevilla. Så det var väl också en liten orsak... men jag kan inte säga att jamen därför valde jag korea... men det kanske ingen kan :)

Fjärilarna har i alla fall börjat röra på sig, och snart är det dax för mig att börja röra på mig... vad jag längtar!

Må och Lev


Sjukdom

Jaha nu var man lite sjuk då... finns det något tråkigare.. det som egentligen är tråkigast är att man inte orkar.. för lets face it när man har alldeles för mycket att göra så är ju att se film det enda man vill!

Men men jag tänkte i alla fall att jag ska sätta på en film nu.. Har inte bestämt vilken är inte riktigt på humör för nån..

Men en bra sak har jag hunnit idag.. två till och med, har skickat in kompleternade uppgifter till CSN och jag har packat ihop en hel låda med grejer tills jag ska ur lägenheten :)

Imorgon är en annan dag och jag hoppas verkligen att jag blir bättre, för det är en full planerad dag, Ullared snacka med killen som ska hyra lägenheten, och så hänga med vänner det ska verkligen bli en bra dag... om den här snuvan vill släppa vill säga :)

Må och Lev

RSS 2.0