Special part

Jag borde uppdatera denna sida oftare än vad jag gör... men det är inte det att jag inte har saker att skriva det är bara det att jag inte vet hur jag ska formulera mig...

Så denna helg var tänkt att den skulle bli lugn och fin, på fredagen skulle jag på cheering orientation mot Yonsei university! lägger in en liten länk här så kan ni se vad det handlar om http://www.facebook.com/video/video.php?v=1348261191060 .  Väldigt kul och sedan blev det middag med Nastia, Yohnna, Eun något.. Tae och Eric och så blev det en kaffe på det.. alldeles lagom för min lugna plugg helg...

Så igår var tanken att det skulle bli lugnt med, jag och Caroline träffades och åt lunch pluggade drack kaffe och vi skulle försöka fira våffeldagen en dag sent, det gick halvbra eftersom vi enbart fick en våffla.. men den var i alla fall god!

Sedan skulle jag träffa min grupp som har presentation på tisdag för att sammanställa den, mycket spännande! En student assisten var med och skulle hjälpa oss, eller rättare sagt det var ett krav att hon skulle vara med för att presentationen skulle bli godkänd (i ärlighetens namn så var det jäkla tur för jag tror inte att vi hade kunnat klara uppgiften om inte hon hade varit med som tolk).

Så mitt i uppgiften fråga hon (Nora, egentligen heter hon något annat, men det är tydligen svårt att säga så jag och andra västerlänningar kallar henne det) om vi ätit middag, det hade jag inte så min grupp for iväg och åt :) När vi går dit frågar tjejen, har du några planer efter detta... nää det hade jag inte, eftersom min mobil har slut på pengar så kunde jag inte kontakta någon för att hitta på något och det hade jag ställt in mig på och tänkte kanske se en film. Hon skulle i alla fall träffa några vänner som hade gått ut skolan och äta och dricka lite så jag kunde följa om jag ville.

Varför inte tänkte jag!

Så vi tar bussen till något ställe nära Dongdemun (vilket för övrigt verkar vara ett grymt shopping ställe!) och under buss resan, frågar hon vet du vad blabla är och det visste jag ju inte (misstänker att jag skulle ha kommit ihåg namnet på det om jag vetat vad det var..) det var i alla fall grisfötter vilket ett område som vi åkte förbi var känt för. Jaha tänkte jag det var ju intressant och vi åker vidare med bussen sedan säger hon vet du vad Blablu är? Nä det visste jag ju inte heller. Det var i alla fall det vi skulle äta när vi kom fram...

Vad var det då jo men det var prok... jaha tänkte jag vilken typ av pork??
Special part får jag som svar.. inte ett direkt lugnande de svar kan jag tycka!

Jag pressar henne lite mer men hon vägrar och säger att det är lika bra att du inte vet så kan du njuta av det när du äter det... inte heller ett direkt lugnande svar kan tyckas!

Vi möter i alla fall upp hennes vänner och första frågan, de ställer typ är, vet du vad det är vi äter?
Nora är snabb med att svara att jag vet att det är gris och att det är en "special part" vilket får dem allihop att falla i skratt... inte en så lugnande situation.

Efter att alla av dom provat maträtten så testar jag med, så jag kräver att jag ska få veta vad det är, som svar får jag bara jag ringer dig imorgon...

Så just nu väntar jag på att hon ska ringa och berätta vad jag har ätit!! Känner mig lätt oroad.. jag har två gissningar på delar och hoppas mer på en än på den andra!

Jag hade i alla fall väldigt trevligt men idag har jag i alla fall tänkt att plugga! Det måste göras!!!

Må och Lev

Gul sand

Så idag är första dagen som jag har upplevt den gula sanden!! Som ni kanske kommer ihåg från geografin så har Kina några stora sandplatåer i landet, sanden från dessa sandplatåer blåser in över korea under våren några gånger då och då så var fallet idag.. måste säga att det ibland var lite jobbigt att andas pga denna sand!

Helst ville de tydligen inte att man skulle vara ute, men jag har varit ute hela dagen och besökt dels massa gamla bostäder sedan namsam tower och så till slut så blev det en rysk restaurang idag, det var nämligen Nastias födelsedag och hon ville ha lite smak av hemma :)

Imorgon ska det blir lite små spännade, jag ska nämligen besöka DMZ så ska upp tidigt i morgon så det är bara att sussa sängen nu..

Jag ska ta och göra ett bättre inlägg snart.. promise.. som om ni inte hört det tidigare...

Må och Lev

Japan

Så nu var det ett tag sedan jag skrev igen, men jag tycker att det kompenseras med att jag la ut lite bilder på facebook... eller??

Just nu tänker vi mycket på alla japanska utbytesstudenter som är här och hoppas att alla deras familjer mår bra! Aki en japansk tjej som jag umgås en del med fick i lördags veta att hennes familj mår bra så jag är glad för det! Men trots att hon som många andra asiater (i alla fall som jag har upplevt många koreaner, japaner och kinser) inte visar vad de känner så märker man att hon tycker att det är mycket jobbigt, vilket är väldigt förståeligt! Tyvärr har vi en del komunikationsproblem på grund av våra språkliga brister (hon i engelska och jag i koreanska) men jag hoppas att hon har förstått att jag tänker på henne!

Skolan har börjat på riktigt, och det känns skönt att få lite vardag, alla kurser är intressanta men jag önskar att jag slapp anstränga mig för att plugga och kunde lära mig genom osmos eller något istället... men verkar inte funka för jag har testa den första veckan och jag känner mig inte smartare... så nu har jag börjat plugga :P Det jobbigaste är att det som är roligast att plugga är koreanska och de betygen får jag inte med mig till Sverige sedan.. kanske inte är det bästa att mesta tiden spenderas åt det då...

I helgen har jag varit till en massa palats och festat en del, och när vi skulle gå in på en bar blev vi nekade eftersom vi var utlänningar... lite chockande, men vi hittade ett annat trevligt ställe där vi var välkommna... Jag tror att vi inte fick komma in eftersom de trodde att vi var amerikaner, de har nämlig diplomatisk frihet här och vissa av dem kommer och beter sig som svin vilket gör att de inte är så poppis...

Sedan har jag besökt en massa trevliga palats, varit i Insadong och Namsan tower i helgen! Fullspäckad helg och så har jag hunnit på konsert med..

Idag var det White day vilket är typ motsatsen till valentines day. Valentines day ger tjejerna chocklad till sina pojkvänner och på white day ger killarna godis till sina flickvänner. Jag har fått både chocklad och glass idag :)

Må och Lev

Welcoming day!

Så igår blev vi välkommna till skolan på riktigt, vet inte riktigt vad vi har blivit tidigare men skoj var det i alla fall!!'

Jag har ingen röst kvar så det måste ju betyda något :)

Det var lekar mat dricka och sedan gick vi till en bar för att äta och dricka lite mer sedan blev det kareoke igen, sedan var vi ett gäng som ville ut och dansa men så bidde det inte... tunnelbanan hade slutat gå.. Oooppss..

Idag vet jag inte riktigt vad som händer lät som jag kanske ska hänga med Caroline och Chowon men har inte hört något ännu så får se vad som händer :)

Må och Lev

Skolstart!


Så i onsdags började skolan!
Jag ska läsa: microekonomi, nån politik kurs, förstå den koreanska kulturen, en idrottskurs och koreanska.

Den enda kursen som har startat på riktigt är koreanska och vi har börjat att lära oss alfabetet! HJÄLP!!

men det går bättre och bättre tror jag... eller så hittar jag bara på uttal!

Igår var det middag med några vänner som gällde och senare blev det biljard mycket trevligt tycker jag, vi hann också med att köpa några fjantiga ansiktsmasker.. gillar jag skarpt!



De ska tydligen vara bra för att inte bli sjuk.. jag vet inte om jag tror på det... men tydligen så blåser det i sand över korea från kina på våren och då är det visst hemskt att andas om man inte har en sådan.. Men om sådant är fallet tror jag att jag kommer att köpa en svart/vit tråkig en :)



Här är en av gångerna vi varit på kareoke :)

Ikväll är det välkomstfest eller welcoming day kallar de det! Så nu ska jag hoppa i duschen så mitt bästa jag kan välkomnas till korea :) En jättetråkig grej min kamera fick slut batteri när jag var på cheering orientation, just det här måste man lära sig hur man ska heja på sitt lag! men jag har inga bilder från detta!! men gudars att de kan heja!

Må och Lev

RSS 2.0