På promenad genom stan

Blev en promenad för att komma från att sitta en stund, vandrade in mot staden med musiken i öronen, men jag kunde inte hjälpa det och sjöng högt för alla som passerade mig och när jag var inne i centrum blev det några danssteg med!

Så himla skönt att ta en promenad i kylan!

Nu ska jag avsluta mitt te och se klart the replacements!

Må och Lev

Första ljuset är tänt, nu är det advent!

Köpte ljus till min adventsljustake så lyssnar på Sarah Dawn Finers julskiva (Sarah Dawn Finer - The Christmas song) För att få lite julstämmning i mitt stök!
Sedan ska det bokas biljetter hem.. nu!!! Kanske skulle ha varit gjort för några månader sedan... men varför göra idag det du kan göra imorgon... är det inte så??

Må och Lev

Pros and cons

Det finns för och nackdelar med allt... (Imogen Heep - Hide and Seek)
Så tänkte att jag skulle dela med mig med för och nackdelarna med vad dagen har kommit att cirkulera kring!
Nackdelar
Det är skit!
Jag vet inte vad som händer!

(Rooney - Holdin' on)

Fördelar
Jag slapp det när jag var på Island och fick njuta av det!
Jag vet att så länge ingen har ringt och sagt annorlund så är det fortfarande ok.

Hade inte varit orolig om jag visste att du varit lika hård och stark som tidigare, men efter vad jag har hört börjar du tappa orken. Jag tror på dig!

Äggmök och Vitlök

Så kan lukt upplevelsen av min lilla öresa sammanfattas!

Jag och två vänner låt oss kalla dem Sara och Lisa begav oss till landet fyllt av vulkaner och vikingar för att besöka vår vän som vi kan kalla för Karolina som begett sig till landet utan ekonomi och myter om isbjörnar för att arbeta.

Klockan 7 på måndag morgon träffades den förväntansfulla trion på vägen för att ta sig till tåget mot äventyret. Och inte långt därefter befann de sig på flyget som tog dem till den mystiska ön skapad ur naturkatastrofer.

Väl framme togs de emot av den unga dam som vi kallar för Karolina. Efter en lång resa kan det sägas att trion blev något förvånad över vad de möttes av... Det kan sägas att under bussresan till vännen med jobbet så jämfördes intrycken med DDR.

Men inget kunde stoppa deras förväntan, en förvåning inställde sig dock hos gruppen!

Från huvudstaden på ön begav de sedan ungefär 45 minuter till den stad/by/samhälle där flickan vi kallar för Karolina bor och jobbar.

Det är här vårt äventyr börjar!

Första dagen på den ångande ön blev det en så kallad halv åtta hos mig middag, mat införskaffades och förbereddes och förtärdes tillsammans med skratta och god stämmning. Efter middagen meddtogs den kvarvarande ölen till en varmvattenpool där trevligheterna fortsatte, när värmen i vattnet eller kylan i luften tagit ut sin rätt begav sig kvartetten innåt för att testa sina kunskaper om vårt älskade hemland, vem som vann är och förblir ovesentligt när det viktiga var gemenskapen (kanske inte hade varit samma sak om jag hade placerat sig bättre...).

Sömnen kom fort en dag som denna, mycket intryck på en och samma dag tar ut sin rätt! För de på resandefot allt det nya och för den bofasta den sociala bomb som exploderat i hennes lugn!

Dag 2
Väckar klockan ringer kvartetten ska träffa en man som vi kallar för Solmundur. Solmundur ska ta med kvartetten på en ridtur med den speciella hästras som ön förknippas med.
De två flickorna som vi kallar för Sara och Lisa hade viss erfarenhet av hästar medan jag och den bofasta som vi också har kallat för Karolina hade begränsad erfarenhet av dessa fyrfotade vänner.

Fortfarande visste inte trion som kommit på besök vad de skulle förvänta sig av ön, efter att de skådat vad de enbart kunde jämföra med DDR så hade mörkret fallit över ön och vid denna tid på morgonen hade solensljus fortfarande inte nått ön.

Men vilket uppvaknade när de satte sig på dessa små krabater kom solen upp i öster och ön visade sig från sin rätta sida!!! Vilka inte kan beskrivas utan måste upplevas! Vackert var det i alla fall!

Efter en tre timmar lång strapats med hästarna var både hästar och ryttare trötta, men ingen rast och ingen ro, i alla fall inte för vår kvartett.

Lunch förtärdes och ett snabbt dopp i den varma poolen togs och sedan begav de sig till huvudstaden, shopping, middag, fika och nyckelsökande stod på schemat!

Låt oss ta det i tur och ordning!
1 Shopping - lite konstiga affärer, som ansågs för coola för mig och damen som vi kallar för Sara men även coola t-shirtar kollades på.
2 Middag förtärdes på en mysig liten resturang, bestående av den gemensamma nämnaren pasta!
3 Fika - den bosatta tog trion till ett litet fik som inretts genom att hitta massa konstigt och bara satt upp detta, mycket mystiskt och... fräckt!
4 Nyckelsökande

Väl inne på fiket inser den bosatte som även är den person som har ansvar för bilnycklarna (för att det är hennes bil) att de inte finns i hennes väska!! Vart kan nycklarna vara? Med bestämda steg beger sig kvartetten mot bilen för att försöka komma på vart nycklarna kan vara!
Väl framme ser de vad de helst inte vill inse! Nycklarna ligger på sätet i bilen och bilen är låst! Hur ska vår kvartett ta sig ur denna knipa??

Efter många om och men visar det sig att chefen faktiskt är i huvudstaden och ska bege sig mot den lilla byn/staden/samhället om en halvtimme. Under hela denna tiden har gruppen blivit upplysta om att detta kommer de skratta åt om några år, något som hela gruppen höll med om, med undantag för den bosatta.
För att fördriva tiden hängede kvartetten vid kyrkan och sedan när det blev för kyligt på ett backpackerhäng.
Där ifrån senare den glada chefen kom för att rädda dem!

Dag 3
Delar av vårat gäng beger sig till huvudstaden igen för att hämta den övergivna bilen, medan den andra delen förbereder frukost (sover).

När kvartetten sedan är samlad bär de iväg upp i begen för att inspektera varma källor och bada i en trevlig liten bäck som dessa källor värmt upp! Hur ska denna utfärd kunna beskrivas? Underbart väder, underbara vidder och underbara vänner! Kvartetten njöt av tillvaron, skumtomtar, varmt vatten, lussebullar, varm chocklad, vacker natur, lugnheten, och varandra!

Två eller tre saker stannar kanske uppe på berget, men här kommer de att berättas eftersom läsaren inte kan uttyda identitet eller plats för det inträffade, det visade sig att personen som vi kallar för Sara behöver hjälp att ta av sig regnbyxorna, som tur var visade det sig att flickan som vi kallar för Karolina är en hejare på detta. Att de vi valt att kalla för Sara och Lisa kom att vandra ner för berget med blöta skor, varför duon valde detta förundrar de övriga tu fortfarande! Och sist men inte minst är kvartetten skylldiga för att ha lurat en stackars hund att denne var god nog att följa med dem, men efter en vild bilfärd skakades den efterhängsna hunden av!

En utpumpad kvartett kom sedan hem till boendet där mat och godis färtärdes i mängder, tidig sänggång för uppstigning klockan 3.00 för att hinna med flyget som tog trion hem och återgav den bosatta sin ro!

Helt lovely helt enkelt!

Så varför heter nu inlägget för äggmök och vitlök kanske du som läsare frågar dig?
Självfallet ska jag inte lämna dig ovetande kring detta!
Hela ön luktar lite som äggmök på grund av den vilda aktivitet som pågår under ön, vissa skulla kalla det svaveldoft, men inte jag.
Vitlök kommer från den första middagen som förtärdes där jag fick i mig en överkonsumtion av vitlök vilket fick följden av att denne hela vistelsen kände doften av vitlök, särskillt vid vissa tillfällen på toaletten!

Må och lev
(Juno soundtrack)

Plugg??

Hmm skulle ha varit en effektiv pluggdag idag.. det blev kanske inte så... (One week - Barenaked ladies)
Men mycket annat blev gjort, nya tesilar.. just det!
Skrev ut biljetter... hmmm kanske inget annat direkt förutom vinterstudion (Ritch girl - The bird and the bee).

Nu ska jag iväg på handbollsmatch Europa cupen eller nått!
Sedan blir det till att tillaga lite lax och packa.. Island here i come!

Må och Lev

Förlust..

Piss förlust idag! När inget funkar så funkar inget.. (Love Child - Fibes oh Fibes)
Menmen det är bara att komma igen till nästa match... skulle dock behövas en vinst för oss, har varit många tunga förluster på senaste tiden...
Menmen så kan det gå när inte haspen är på!

Nu blire käk, godis, och soffhäng! Alldeles lagom kväll för en dag som kanats av förluster, illamående och huvudvärk!

Må och Lev

Naturgodis!

Varför heter det egentligen naturgodis? (John Denver - Annie's song)
Jag tror inte att det är mycket mer naturligt i naturgodis än i allt annat godis, ska vara ärlig och säga att jag inte har kollat, men jag misstänker att det enda som är naturligt i naturgodis är nöten och den har de antagligen gjort något med och det finns säkert något naturligt med vanligt godis.. så jag fattar liksom inte skillanden...

Må och Lev

Det snöar i Halmstad

Vilket skulle betyda att mirakel faktiskt kan inträffa(Får jag - Säkert)!

Det är fredag, vilket gör att det skulle passa med en utvärdering av arbetsveckan... En berg och dalbana skulle man kunna säga, det går upp och det går ner berg och dalbanan så långt jag ser!

Skulle kunna medela att det är riktig snö som fallar, alltså inte något snöblandat utan stora härliga flingor, problemet skulle man kunna säga att det inte verkar ligga kvar, antar att det är för varmt i backen, det skulle ha varit underbart med lite snö som får ligga och knarra under fötterna(Boyce Avenue - Everything you want)!

Nu måste jag sätta igång med plugget! FAAN!!

Må och Lev

Tänkte att jag kan köra en liten period nu!

Sitter på bibblan och skriver detta!
Om vi säger så här, jag undviker att läsa artiklar... men det är trevligt det med, lyssnar på musik (Billy Joel - We didn't start the fire) och för tillfället skriver blogg!

I morse vaknade jag av att det kommer ett gäng, gissar att de var rörmockare, och skulle byta vattenblandare! Inte beredd på det, och inte så att man kunde somna om efter det... så det slutade med att man fick gå upp och äta frukost till ljudet av borrmaskiner! men det är också trevligt!

När de gått visade det sig att jag bara hade vatten till att spola toaletten efter att man besökt den!
Som tur var fick jag komma till en kompis och borsta tänderna och tvätta sig!! Phew, annars hade det nog inte blivit mycket gjort idag!

Nu sitter man i alla fall på bibblan, och är mest nervös! Vill vet om jag kom in till Korea och helst igår (Ny låt Billy Joel - Uptown girl) Tjejen på som har hand om detta anser nog att jag är ett nervöstvrak! och hon har ju inte helt fel i alla fall inte när det gäller detta!

Sitter en kvinna och pluggar här med barnvagn! riktigt strongt tycker jag, tror inte att de eventuella barn jag kommer få skulle vara så lugna och fina som detta!

Idag har vi träning med handbollen och vi ska få göra ett kärt återbesek i alehallen! Förhoppningsvis har vi fått tillbaka vattnet då, för jag duschar inte i den hallen!! det går nämligen ryckten om att det hoppar grodor där.. men sen vet jag ju hur det såg ut förra året = hellre svettig än duschar (Audioslave - Like a stone)

Må och Lev

hmm..

(nu ökade volymen igen, Markolio-millenium 2)

Helt otroligt!

Den finns alltså kvar... efter att ha skitigt i bloggen i jag vet inte hur länge skriver jag i alla fall ett inlägg nu!

Vet inte om det kommer att bli en återkommande vana eller bara ett ill för kvällen/natten..
Det är fest hos grannen...
Hoppas att de har skoj! Jag ligger på min älskade soffa och lyssnar på deras musik (tror det är Oskar Lindros - Från och med du, om jag skulle gissa utifrån hur basen låter, tidigare tror jag de lyssnade på någon av de otaliga versioner som finns av Your love - hemskt att jag inte ens vet vem av alla som gjort orginalet av den).

Tanken var att jag skulle skriva några rader eftersom jag antagligen inte kommer att kunna somna i alla fall, så behöver inte slösa tid på att vara irriterad på grannen och mig själv över att jag inte kan sova i sängen, jag föredrar att vara till ro när jag ligger där. (nu lyssnar de på när vi gräver guld i USA - GES plus ett par skränande fyllon, tror det betyder att promillehalten har nått drygt 1.0 på vissa, men att alla ligger kring den gränsen...de brukar ju inte komma förrän slutet av festen)

Var på bio ikväll, The social network, okej film, har varit med om mycket bättre.. men ska inte skriva av den helt ännu, jag gav den trots allt inte min fulla uppmärksamhet, mycket fokus riktat innåt... men tips från mig, hyr den när den kommer på dvd, gilla dialogen dock. (ny låt igen, mindre bas och volym på denna, börjar det närma sig efterfest?? Kan inte tyda vilken låt det är).

Snart, snart ska jag lägga av... (nu bryr de sig inte om musiken och sjunger någon dricklåt)

Må och Lev!

RSS 2.0