Alice i underlandet

För kanske två tre sommrar sedan fick jag för mig att jag skulle läsa de här klassiska barn böckerna, och Alice i underlandet var en av dessa. Kom och tänka på henne när jag stod i duschen nyligen!

Det är nämligen så att Alice träffar en massa underliga djur och folk, när jag står i duschen får jag se att ett par av min mors glasögon ligger där. Så min tanke var helt enkelt att vårt hus skulle kunna bli det hon besöker efter kaninens, kvinnan med de konstiga glasögonen så kunde min mamma springa omkring och säga saker som, Har du sett mina glasögon? Jämt när jag ska leta efter något måste jag leta efter mina glasögon först! eller Nää glasögonen har jag bara för att se bra ut. Huset i sig skulle vara fyllt med glasögon, glasögon utan bågar, glasögon utan linser vanliga glasögon, glasögon med bara ett öga och så vidare och trots att glasögon fanns i varje vår skulle den virriga kvinnan inte hitta sina glasögon!

Ja sånna tankar kan man få när man duschar i bugg (vårt gårdsnamn)

Må och Lev

Mellandagsplugg

Sitter och är snart klar med uppsatsen för att få den sågad! Som tur är hinner jag ändra på sågningen till något okej när jag lämnar in den... eller okej vissa delar är jag faktiskt nöjd med.. men hmm vet inte...

Jaja skit i det! Sitter i alla fall uppe på övervåningen i ett mystiskt lite skrymsle och lyssnar på gamla godingar, började dagen med svenska klassiker från diggster och nu lyssnar jag på deras retrolista! Helt magiskt bra låtar! Eftersom min dator på något sätt har hamnat längst ner på internet åtkomstlistan i vår familj funkar internet alltid väldigt dåligt för mig när jag är hemma.. så mellan varven har jag blivit utkastad och då har jag hittat en skiva att lyssna på! Beatles :) Härliga tider!

Så idag har jag lyssnat på gammla goda låtar :) Mycket kul och snart kommer jag sätta ihop uppsatsen till ett dokument... känns som sluttamp om jag ska vara ärlig! :D

Ikväll blir det konsert med familjen som mor och far fick i julklapp! Eskefeurat på Akusticum! Brorsan har sett dem i
Stockholm och säger att de ska vara bra live så det är bara att lita på honom!

Nu tillbaka till verkligheten och slutspurt!!

Må och Lev

Julhelgen!

Så har julen passerat... i år känns det liksom som att den kom och gick jag var lite av en åskådare!
Hade jäkligt trevligt julhelgen inte så, men jag har inte köpt en julklapp, inte bakat julgodis (vilket brukar vara min och brorsans grej) inte julpyntat, eller kanske lite i Halmstad, inte lyssnat på värst mycket julmusik (kan bero på att jag inte varit i affärer). Det positiva är väl att jag sluppit julstressen (inte stressen men julstressen). Lite konstig jul helt enkelt..

Men det från julen jag kommer ihåg mest är nog Agnes, 2 år. När tomten kommer och delar ut julklappar får mamma hämta den och vi skakar av rädsla när tomten går förbi mig, men när han har gått kan vi säga:
"Tomten är snäll".

Som tur var visade det sig att jag hade varit snäll.. det måste jag i alla fall utgå ifrån utifrån min julklappshög!! Tur att man har den här utvärderingen i slutet av året så man vet om man måste bättra sig eller inte :P

God fortsättning på alla!!

Må och Lev

Tågresan från helvetet!

Ganska bra filmtitel... tror jag ska spinna vidare på den..

I alla fall i lördags skulle det ske resan upp till Älvsbyn (Pite) skulle gå av stapeln.. (för er som kommer från lite större, sydligare städer vill jag medela att det inte finns någon tågstation i piteå man får helt enkelt åka till metropolen Älvsbyn (mindre by.. men på nått jäkla vänster lyckades dom få en tågstation) sedan får man helt enkelt åka bil till Pite/Hortlax).

Resan startade 14.32 samtidigt som damernas EM semifinal... jag och min resekompanjon till göteborg var de enda som verkade bry sig och lyssnad flitigt på radiosporten. Jag via deras hemsida medan min resekompajon gick via traditionell sändning, vilket tydligen betyder att hon ligger ca en till två minuter före i sändningen. Detta gjorde att tåget var fullt inte gjorde så mycket för då fick jag inte höra vad som hände innan det hände ;) Eftersom det som hände där är historia och ytterligare en match har spelat anser jag att jag inte behöver nämna hur det gick!

Tåget var ju självklart sent, men inte fasligt och konduktören var rätt snygg så för mig spelade det ingen roll!

Väl i Göteborg möter vi upp göteborskan och tar en liten fika, eller jag fikar och de håller sig till deras middag..
Vi kollar tåget och till vår allas förvåning går det i tid!

Gött tänker jag och hoppar på tåget, min vagn var den första, och väl inne så var min kupé även den den första! Vilken jäkla bra resa tänker jag! Det här kan ju inte bli annat än bra, hoppas nu bara att de är trevligt folk som åker med mig!

Första tanten är redan på plats en riktigt djur männsika har två hundar, en katt och en häst, men de har fått stanna hemma, hon har semester! Bra start trevlig tant det gillar vi!

Tåget börjar rulla 17.02 vi är i tid! Det här kommer ju att gå som på räls tänkte jag i mitt stilla sinne och satte i gång datorn för att få lite gjort på uppsatsen!

I Skövde hoppar nästa kvinna på hon skulle till Gällevare och hade nog varit nere och hälsat på familjen, verkade som något tråkigt hade hänt, hon organiserade resor till discon och träningar med sina barn och man hela resan, men när hon pratade med oss var även hon en trevlig filur!

Gött!
Tåget var när vår mamma hoppade på ca 10 minuter försent, men det är ju inget som SJ inte kan köra in... eller??

Stockholm Central kom våra två sista med resenärer på en grå tant och en tjej från malmö. När jag såg den gråa tanten tänkte jag trubbel, men fick snabbt ändra åsikt, hon var inte den mest pratglada kvinnan och höll sig lite för sig själv, men var väldigt trevlig när man pratade med henne och lite av min favorit inne i kupén sa riktigt kloka saker.
Tjejen från malmö var himla trevlig hon med!
Och vi gjorde ett lite längre stopp i Stockholm, förseningen var avklarad!

Vart gick resan fel?
Ja det frågar vi oss också!

Halv elva ville den gråa tanten bädda upp och jag tror att i alla fall jag och malmöiten tyckte att det var en ypperlig idée!

Vi gick och la oss!
Kanske skulle det där mystiska ljudet som höll mig vaken varit ett tecken... men hur skulle jag veta!

För er som inte vet sover jag väldigt bra på tåg när man har liggvagn...Det gjorde jag inte då.. något låg och tickade och jag kunde inte somna låg vaken, och somnade jag, så vaknade jag snart igen...

Mitt i natten kommer en man in i vår kupe jag är så trött så vet inte om jag sover eller är vaken, men fick höra sen att han sökte personalen...han snacka engelska så kan ha varit därför jag inte förstod heller!

Klockan 8 väcker i alla fall personalen oss genom att säga att vi är två timmar sen, och berättar om lösningar för folk som ska till skellefteå och bastuträsk och massa andra ställen, han pratar om ume.

Jaha tänker jag vi har inte varit i ume, men då får de åka med buss dit från vindeln så är vi helt plötsligt en timme före igen, det är lungt! För er som aldrig har åkt det här tåget så är det till 95% chans sen när det ska svänga in mot ume men eftersom det är en jäkla omväg att åka förbi ume så hoppar man det så man kommer till vindeln och därifrån får de som ska till ume åka buss! Jag tror inte att jag har åkt upp en enda gång utan att detta har hänt...

Men ack så fel jag hade... vi var redan i ume så den gubben gick inte... jaha tänkte jag men alla dessa bussar måste ju vara lite av en lösing vi kommer kanske vara en timme sen eller nått. Så ni vet så skulle jag vara i Älvsbyn 09.40, så det blir bara att ringa till mammi, (eftersom det tar 45-60 min att åka dit) och säga att vi kommer vara lite sena, ni får kolla hemsidan...

När vi väl är i ume och ska tjäna tid tänker jag... då bestämmer sig personalen för att snacka igen!
Personalen som ska arbeta på vårat tåg sitter på ett annat tåg, ett tåg som är sent, som vi måste vänta på i två timmar... vilket gör att vår totala försening är 4 timmar... ringa till mammi..

Till slut rullar vi... och efter ett bra tag efter att jag skulle ha varit framme säger personalen:
Nu är det en halvtimme till Älvsbyn, det är alltså Älvsbyn nästa!

Gött!! Fixa växa packa ihop sitta och vänta, nu är jag nästan hemma!

STOPP

Vi stannar.. är vi framme? det trodde jag, fullt klädd upptäcker jag att så inte var fallet, av med kläderna! (ytterkläderna)

"som ni märker står vi stilla, det är ett godståg framför oss som inte tar sig upp för en back så vi inväntar ett lok som kan hjälpa dem upp, det beräknas ta ca 30 min"

Jag ringer hem, de kanske inte har åkt än (men det har de).
Ringer mobiler, men de går inte att få tag på...

1 timme har paserat...
"som ni märker har den utlovade halvtimmen passerat" - näää skojar du... "det verkar som att det kommer ta längre tid och det enda jag vet är att loket är på plats och försöker putta på"

efter kanske 15 min till så rullar i alla fall tåget igen... i fem minuter

då vi stannar ytterligare 15 20 min innan vi rullar...

Jag försökte hålla humöret upp genom att sjunga monty python och annat roligt.. men var lite tungt...

När vi rullar sista biten så berättar de att de som ska vidare från luleå ska få lite mat och uttrycker sig på följande vis:
"You will get some...drinks or food... i don't know what it is..."
Kanske var tur att jag slapp det...

När jag och den grå tanten som också skulle av till Älvsbyn, men som skulle vidare till Arvidsjaur. Frågar hon en tjej som också ska hoppa av om hon ska till Arvidsjaur. Det skulle hon inte hon skulle till luleå (slutstationen två stationer bort) men hon var så less på tåget så hon hoppa av i Älvsbyn :)

Väl framme var klockan 15.30... inte kul... hemma kring 16.15 middag och sedan EM-final!! Härligt att vinna ett silver! :D

Min bror och mor som hämtade mig hade hunnit undersöka hela älvsbyn ett antal gånger (inte så stor by/håla). Och var också lätt frusterade, de fick nämligen inte heller någon information...

När vi var en kvart från älvsbyn var min tanke att jag kunde ju lika gärna gå...men bror min avrådde mig..
Välkommans nämligen hem med 27 minus.. inte varmt..

Nu är jag i alla fall hemma och sitter och försöker skriva lite uppsats, men har typ magsjuka så får inte i mig nå mat vilket gör en lite energi lös och om jag får i mig mat så hänger jag på toa och där får jag inte heller mycket gjort... så skippar mat så jag kan hålla mig vid datorn ett tag till och så prövar jag igen senare :)

Må och Lev

Nattradio

Kommer precis hem från en lite längre bil tur (ca45 min) och har då insett att det spelas ingen som helst bra musik denna tid på dygnet!!

På en kanal var det konstig hiphop som jag aldrig hört tidigare i mitt liv, och jag lovar jag lyssnade på kanalen ett flertal gånger och det kom inte en enda låt som likande någon låt jag tidigare hört i hela mitt liv!

Nästa kanal spelade bara skrik musik, och inte sån skrikmusik som man kan känna att ok det låter ändå OK utan typ Canibal Corps stuk...

Nästa kanal spelade bara myskojul musik bland annat santa claus is coming to town men istället för text så grymtade han som sjung ungeför som en neandertalare (måste dock säga att han spelade bra gitarr!)

Sedan har vi rix, som jag också brukar kalla hjärntvättar rix eftersom de spelar samma låtar om och om igen! Nu var det gert som hade fått ett helt program för sig själv, hur tänkte de då?? Inte en enda bra låt!!

Och självklart var det inte någon skiva i cd spelaren så zappade mellan dessa...

Jag har i alla fall tagit mig hem till pite nu, och detta efter en helvetesresa med tåget! Men kan inte berätta om det nu, ska iväg till sängen, men kan ge er en teaser iform av följande:
När jag hoppar av frågar en av tanterna jag åkte med en annan tjej om hon skulle vidare till Arvidsjaur? Varpå hon svarar:
- Nä jag skulle egentligen till luleå men jag pallar inte att åka det här tåget längre så jag hoppar av här!

Må och Lev


Baksidan med att plugg för mycket

Igår kväll satt jag med mitt plugg till 17 ungefär, då jag beger mig till ICA för dagens inköp. När jag handlat mitt BACON så inser jag !!!! Jag har tappat mina nycklar!

Tillbak till bibblan, inget där, till lunch stället ingen, inget där, till micron på skolan inget där, i dörren hemma, inget där!!!! Vart är mina nycklar???

Klockan är nu 18 och vid 19 skulle jag ta en liten promenad med en vän, och jag tänkte skit samma jag går dit, men jag kan ju slå en pling innan, 4 plingar senare inget svar... Som tur är vet jag att hennes ringklocka skulle kunna väcka döda, så med lätt ilska (inte på vännen utan på att mig själv och att nycklarna är borta) stegar jag dit!!

Det visar sig att jag väcker henne och sedan är det dax, riva ut hela väskan, inget där! Tur som man har så får man lite mat där, och humöret vänder något, efter förtärandet av mat begavs det till alla platser igen, nu vänder vi till och med upp och ner på BACON havet, men ingenting!!

Vart är mina nycklar??...

Sen visar det sig att Sverige förlorade matchen mot Frankrike... inte bra, inte bra alls...

Som tur var får jag sova hos vännen vilket göra att jag slipper spendera natten i trappuppgången! Phew

Nu är i alla fall nycklarna upphittade, någon vänlig själ hade lämnat in dem i expeditionen på skolan!!! Denna vänliga själ ska ha ett stort tack, hoppas att denna någon läser detta... men risken är inte så stor att denna någon läser det eftersom det är få av mina vänner som ens vet om att jag skriver detta, så risken att någon utanför skulle läsa detta är minimal.. men tack i alla fall!! :D

Vet egentligen inte vad jag ville komma med med detta, kanske att under gårdagen var det lätt motvind, med förlust för Sverige, borttappade nycklar och mindre framgångsrika studieförsök, men att idag så har jag hittat nycklarna och det går bättre med plugget vilket borde betyda att Sverige också bör vinna idag mot Ungern... Eller??

Och självklart, att om jag hade slutat plugga vid ett tidigare tillfälle så hade jag kanske hunnit höra med expeditionen innan de stängde och så hade jag inte behövt vara frustrerad större delen av kvällen... Men inget ont som inte för något gott med sig :)

Må och Lev

En dag på biblioteket

Innan jag börjar min beskrivning skulle vilja dela med mig av ett minne från lågstadiet/mellanstadiet, det är inte så jättespännande, men jag kommer ihåg att det var typ mitt svåraste ord att skriva!! Och så kommer jag ihåg att jag tyckte alla biblitekarier var så himla trevliga som läste för en och hjälpte en hitta böcker!! (en lite parentes är att jag är inte säker på om jag kan stava det fortfarande... men det känns som att det är jättelätt nu...)

I alla fall en dag på bibblan, startar med att man går in genom sväng dörrarna och genast känner du att axlarna åkte lite längre ner, sedan kollar du upp och bibliotekarien bakom disken kollar på dig med ett leende som säger jag känner igen dig vad kul/tragiskt att du kom idag igen!

Sen går jag/man upp och tar sig ett bord, oftast samma bord som dagen innan om inte någon idiot som inte brukar vara på bibblan så ofta är där och har tagit "DITT BORD" men man kan inte säga något för denna person förstår inte bättre, då tar man bordet brevid och ordnignen på bibblan är förstörd för resten av dagen och de här personerna som du känner för att ni alltid sitter vid varandra men egentligen inte känner kollar lite konstigt på dig för att du satt dig vid dennes bord!

Du startar sedan datorn sätter igen facebook, spotify och sist men förhoppningsvis för dagen inte minst uppsatsdokumentet. Queuear en bra lista och kollar om det hänt något på fb och sedan kollar vi lite på dokumentet, men veta har det hänt något på fb?? sedan kommer det en dålig låt, bäst att byta och queuea lite andra bra!

Snart har vännerna kollat sin fb eller ibland var man själv klar först då är det dax att sträcka på benen och säga hej till alla IRL och bestämma hur lunchen ska förtäras, de senaste dagarna har det varit en låda tillsammans med sökarna, snart har vi kommit igenom den kvalitetsrullen! :D (visst är det tråkigt att snart kommer man inte kalla film för rulle längre för man vet inte vad det är).

Sen går dagen vidare, förhoppningsvis får man något gjort, men det är inte alltid säkert, ibland blir det helt enkelt inget gjort, medan dagen där på kan det hända mer än vad som hänt de senaste 10 dagarna... (jag hoppas på en sån dag imorgon!)

Där kring två minskar folket, vid tre ännu mer och vid fyra har de flest försvunnit, nu är klockan 17.10 och det är nästan helt tomt!

Vissa kommer nu, men dom är ju inte riktigt kloka!

Det man kan säga om en dag på bibblan är att man kan tro att alla ser likadana ut, men då har man fel, för det är ju alltid olika statusuppdateringar på fb!!
Tack för mig

Må och Lev

Sverige EM handboll

Har du missat det??
Sverige spelar handbolls EM i Norge och det går typ bra!!
Vinst mot Norskorna senast, förstår du dig inte på handboll?, till dig säger jag att det är jäkligt bra jobbat... för i handboll är det bra att vara lång och det är norskorna!! (de har andra kvaliteér med, typ att de är bland de bästa handbollsspelarna i världen på damsidan)!

Idag är det ytterligare en match!!

DU kommer att se den!!

Må och Lev

Spänningen är olidlig!

Igår kväll träffade jag en kille som varit och pluggat på samma skola som jag ska plugga på! skit spännande!

Tydligen är det så att det enbart är en timme till Tokyo eller om det var Japan och en timme till Bejing!!

Fräckt tycker jag... så det kanske blir en weekend till en eller båda av ställena!

Tydligen ska de festa väldigt mycket ibörjan, kanske är bäst att jag vilar upp mig så det inte blir alltför mycket ibörjan, och tydligen tål de inte alkohol heller och man kan tydligen stöta på däckade affärsmän på vägen liksom!

Sedan fick jag veta att det är typ ingen som kan engelska! Sweet... perfekt när man har nog svårt att göra sig förstådd på sitt modersmål, nu lägger vi på ett nytt språk plus att de inte kan det!! äh jag får väl hänga med mig själv ta med en massa film och sitta och rulla tummarna!! :D .....näääääääääää :D

Må och Lev

Kameleont

Är det en bra egenskap att ha?
Att vara en kameleont.. kunna anpassa sig till situationen, kunna gilla det som andra gillar, jag menar det är ju lätt att umgås med en sån person, men...

Vet man egentligen vilken färg kameleonten har? Vet man egentligen vem kameleonten är?? Vet kameleonten vem den är???

Samtidigt måste vi kanske alla vara lite av en kameleont, skulle vi inte kunna anpassa oss till situationen, den vi är med, skulle vi inte kunna umgås överhuvudtaget... ja skulle vi inte anpassa oss till situationen skulle vi ju absolut inte kunna leva i Sverige, ja inte i så många andra länder i världen heller!!!

Bäst är kanke att kunna vara en transformers, de kan ju bestämma sig för hur och när de ska anpassa sig och de vinner ju alltid!! :D

Må och Lev

Intressant observation

På tv idag är det prinsen av Egypten, förövrigt filmen som Carrey och Houston gjorde duett i "when you belive"....litene parantes bara..

Det jag observerar är att Moses åldras väldigt snabbt, eller normalt, medan hans fru inte åldras en dag...lucky her!

Må och Lev

Intressant observation

På tv idag är det prinsen av Egypten, förövrigt filmen som Carrey och Houston gjorde duett i "when you belive"....litene parantes bara..

Det jag observerar är att Moses åldras väldigt snabbt, eller normalt, medan hans fru inte åldras en dag...lucky her!

Må och Lev

Helt hysteriskt!

Vad ska man säga om gårdagen!?
Obeskrivligt!
Så här kommer ett par väl valda ord som inte kommer säga er någonting!
"Jag vill bara säga att..
Jag har inga kalsonger på mig
prttttttttt fast det menar jag förstås inte!"
Nu: fortsatt plugg
Sen: Drott - H43
Må och Lev

En uppsats om en ko!

Tror att jag ska byta uppsatsämne kor är ju mycket mer intressanta!!!


Atombomb i magen!

Just för tillfället känns det som jag har en stor atombomb i magen, en bomb av massa olika känslor och tillstånd som inte kan bestämma sig för vilken jag ska känna! Ska jag skratta eller gråta, ska jag prata eller hålla käft, ska jag springa eller sitta still, ska jag vara stressad eller lugn, är jag nervös eller jätte nervös?

Allt är liksom blandat till en stor klump av allt möjligt! Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, märktes tydligt av de som var på bibloteket tidigare idag... kanske var det så att bomben exploderade lite... kanske var så att jag hoppade på en kompis... hmmm

Jaja det är i alla fall en bra idag idag!! Mycket trevlig dag, mycket plugg blev inte gjort, men det blir det ju aldrig så vad hade man förväntat sig?! Men känns i alla fall som jag har gått över en liten tröskel gjorde klar en grej som jag har skjutit upp i två tre veckor!!!

Ikväll ska jag drick lite vin.. inte för mycket dock för imorgon är det dax för de första intervjuerna till min C-uppsats!! Måste vara pigg och respektabel när jag träffar de utvalda! :D

Kan också meddela alla att nu är det klart!! Jag åker till Korea och pluggar om inte Kim Jong Il får nå jävla knäpp och startar kriget igen, nog för att de andra kan göra det också, men han får vara lite syndabock om det händer... bara så att ni vet! Så det är ännu en sak att tänka på... hur mycket är för mycket??

Må och Lev

RSS 2.0